14/6/10

Ενημέρωση για εκδήλωση 22/5

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση “Κρίση & αναγκαιότητα ενός επαναστατικού εργατικού κινήματος” που διοργανώθηκε το Σάββατο 22/5 από την ομάδα εργαζόμενοι/άνεργοι για ένα ακηδεμόνευτο-ταξικό εργατικό κίνημα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 80 άτομα.

Οι ομιλητές μετέφεραν εμπειρίες από τους χώρους δουλειάς αλλά και από τις διαδικασίες του αντιθεσμικού συνδικαλισμού βάσης. Επίσης κατέδειξαν την αναγκαιότητα δημιουργίας σχημάτων και Κινήσεων σε διάφορες πόλεις στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός τρίτου πόλου στην εργασία πέρα από την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και τον κομματικό στρατό του ΠΑΜΕ.

Τονίστηκε από όλους τους ομιλητές ότι η συγκρότηση Κινήσεων πέρα από τον θεσμικό συνδικαλισμό αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την ορθοπόδηση, την αποτελεσματικότητα και τη χάραξη νικηφόρας πορείας για το εργατικό κίνημα απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει στην κοινωνία και τους εργαζόμενους το κράτος, το κεφάλαιο και οι διεθνείς οργανισμοί (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ).

Τέλος η ομάδα εργαζόμενοι/άνεργοι για ένα ακηδεμόνευτο-ταξικό εργατικό Κίνημα καλούν όλους τους εργαζόμενους,  εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές, πρωτοβουλίες αλλά και ανέργους να συμμετέχουν στο κάλεσμα για την συγκρότηση της Εργατικής Κίνησης στη Θεσσαλονίκη, την ΚΥΡΙΑΚΗ 30/5 18.00 στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου