3/9/12

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για τη διαδήλωση της ΔΕΘ


Τη Τρίτη 28/8 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την διοργάνωση ανεξάρτητης συγκέντρωσης και πορείας εν όψιν της ΔΕΘ. Εκεί συζητήθηκαν τα εξής:

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ έρχεται σε μια συγκυρία όπου οι διάφοροι ντόπιοι και διεθνείς φορείς που συνιστούν την εξουσιαστική πλατφόρμα, οι κυβερνήσεις, το κράτος και η ΕΕ, τα όργανα των αφεντικών, κηρύσσουν ανοιχτά τον πόλεμο στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες και όλους τους καταπιεσμένους σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής από την μισθωτή εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση μέχρι τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας. Μπροστά μας δεν υπάρχουν πολλές επιλογές Ή θα σηκώσουμε το γάντι της ανατροπής τους ή θα υπακούσουμε και θα ηττηθούμε. Σε αυτή τη συγκυρία είναι που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ένα κοινωνικό - εργατικό κίνημα που δεν θα μασάει τα λόγια του, που με καθαρές θέσεις οι οποίες αναδεικνύουν τις ανάγκες των καταπιεσμένων διαμορφώνεται και δημιουργεί τις δομές του βήμα-βήμα στο δρόμο της αντίστασης με στόχο την ανατροπή της αθλιότητας του καπιταλισμού. 

Ένα πρώτο μαζικό ραντεβού των κοινωνικών κινημάτων θα δοθεί στην ΔΕΘ, και γι’ αυτό το λόγο εκδίδουμε κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να χαράξουν έναν δρόμο στη βάση της κοινωνικής και εργατικής αυτονομίας, με σκοπό τη συγκρότηση κοινής διαδήλωσης. 

Τρία θεωρούμε ότι είναι τα βασικά σημεία που πέρα από διαφοροποιήσεις μπορούν να συγκροτήσουν μια ανεξάρτητη - περιφρουρημένη διαδήλωση με την οποία θα εκφραστεί ένα συνεκτικό πολιτικό στίγμα στη βάση των αναγκών των εργαζομένων και των ανέργων.

Η ανάγκη εργατικής και κοινωνικής αυτοοργάνωσης μέσω των διαδικασιών βάσης και άμεσης δημοκρατίας. Μέσα από τα ταξικά σωματεία βάσης στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές που παλεύουν υπέρ των συμφερόντων των καταπιεσμένων σε τοπικό επίπεδο. 

Η ανάγκη υπεράσπισης και προπαγάνδας του δίκαιου προτάγματος για την εργατική αυτοδιαχείριση ως απαραίτητου σταδίου για την κοινωνία της γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης. Εκκινώντας από τους ανεξάρτητους εργατικούς συνεταιρισμούς, πρέπει να περάσουμε στον κάθε αυτό πολιτικό αγώνα για την απόσπαση των παραγωγικών δομών από τα χέρια των πλούσιων ιδιοκτητών στα χέρια των εργατών. Εδώ το παράδειγμα αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ δείχνει το δρόμο. Ώστε να δημιουργηθεί η βάση ανατροπής του κοινωνικού συσχετισμού στο σύνολο της κοινωνίας και όλοι οι διαμεσολαβημένοι φορείς να αντικατασταθούν από απ’ ευθείας μορφές κοινωνικής συμμετοχής και διεύθυνσης. Ωστέ να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Για να μπορέσουν όχι μόνο να συμβούν τα παραπάνω αλλά να υπάρξει απλά ένα πεδίο να ζυμωθούν με τον κόσμο των καταπιεσμένων, χρειάζεται η ελάχιστη συνείδηση του τέλους των αυταπατών. Χρειάζεται η ολοκληρωτική αποστοίχιση από τους ίδιους τους θεσμούς μεσολάβησης και λαμογιάς του εργατικού ξεπεσμού. Καμία σχέση με τους θεσμούς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και των λοιπών εργατοπατέρων δεν πρέπει να νοιώθει όποιος είναι εργαζόμενος με διάθεση πάλης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύσταση ενός μαχητικού εργατικού κινήματος είναι αυτό να μην έχει εμποτιστεί από τη σαπίλα των θεσμικών οργάνων του αστικού συνδικαλισμού. Των ανθρώπων που ήταν περισσότερο πολιτικοί και ελάχιστα -εάν υπήρξαν ποτέ- εργάτες. Αγωνιζόμαστε, λοιπόν, για ένα εργατικό κίνημα στα χέρια των ίδιων εργατών, ανεξάρτητο και μαχητικό από τους θεσμούς του κράτους και του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε στους εργαζόμενους,τους ανέργους, και στις δυνάμεις του κινήματος τα εξής:

Ανεξάρτητη συγκέντρωση στις 8 Σεπτέμβρη στη Καμάρα στις 18.00
Ανεξάρτητη διαδήλωση από τη Καμάρα με το εξής δρομολόγιο: ΚΑΜΑΡΑ-ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ-ΔΕΘ και κατόπιν επιστροφή στη Καμάρα.
Κοινή περιφρούρηση της διαδήλωσης καθ' όλη τη διάρκειά της

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου