18/5/11

10 μήνες κατειλημμένο Εργοστάσιο Πετζετάκις

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Εδώ και 10 μήνες, πραγματοποιείται ένας από τους πιο σημαντικούς εργατικούς αγώνες. Στη κατάληψη του εργοστασίου της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος και στον αγώνα που δίνουν με το σωματείο τους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πλαστικών και σωλήνων. Η βιομηχανία Πετζετάκις δραστηριοποιηται στον κλάδο εδω και δεκαετίες με μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Στη διάθεση του ομίλου του Πετζετάκη βρίσκονται μονάδες σε Ν.Αφρικη, Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, όμως οι 90 εργαζόμενοι, που απασχολεί στη νέα βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, παραμένουν απλήρωτοι απο τον Αύγουστο του 2010, ενώ στηρίζονται μονάχα σ' ένα πενιχρό βοήθημα του ΟΑΕΔ το οποίο μάλιστα τους παρέχεται "δανεικό".  

Οι εργαζομενοι, βρίσκονται στην αυλή του εργοστασίου με σκηνές και υπνόσακους από τις 24 Μαρτίου! 

ΕΔΩ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΕΚΕΙ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ; 

Την ίδια περίοδο άφαντος είναι ο κύριος επενδυτής του ομίλου. Οι απεσταλμένοι της διοίκησης που ήρθαν σε επαφή με τους εργαζομένους, δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποια χώρα βρίσκεται, αλλά διαβεβαιώνουν πως η όποια πιθανή λύση θα οφείλεται στη... μεγαλοψυχία του! Στο μόνο που επιμένει η διοίκηση εδώ και αρκετούς μήνες, είναι ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα καταβληθεί η πρώτη δόση, στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας. Το «εντός των ημερών» όμως ακούγεται εδώ και μήνες, χωρίς να επέμβει καμιά αρμόδια εποπτική αρχή. Συγκεκριμένα, η μόνη αρχή που έχει εμπλακεί είναι η αστυνομία που ζήτησε τα ρέστα όταν άρχισε η κατάληψη απο τους εργάτες. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στις επιχειρήσεις του Πετζετάκι, οι εργάτες με τις κινητοποιήσεις τους δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα θυσιαστούν στο βωμό των συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία. Ήδη έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Πάμε όλοι μαζί με τους εργάτες της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. στον αγώνα τους να σπάσουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία!

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ... 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το εργοστάσιο όχι μόνο βρίσκεται σε θέση να λειτουργήσει άμεσα, αλλά υπάρχουν ακόμη και παραγγελίες που περιμένουν! Οι εργαζόμενοι, μόνοι τους, είναι ικανοί να διασφαλίσουν τη λειτουργία του. Με την αλληλεγγύη ενός μαζικού, ταξικού κινήματος, μπορούν να το καταφέρουν. Με αποφασιστικούς αγώνες να σταθούμε δίπλα τους για να πάρουν αυτά που τους ανήκουν! Όλοι όσοι ζούμε από τη δουλειά μας, δεν θα υποταχθούμε σε όλους όσους ξεπουλούν τη ζωή μας. Στο κράτος και στην εργοδοσία δεν χρωστάμε τίποτε. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, για να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη, όλα όσα μας αξίζουν.

 ...ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης

2 σχόλια:

  1. "ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ! "
    Και ποιος θα σας πληρωνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ποιος θα σας πληρώσει?
    το εργοστάσιο μπορεί να δουλεύει κανονικά όπως πριν χωρίς αφεντικό και τα λεφτά θα τα παίρνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι και θα τα μοιράζονται ανάλογα τις εργατοώρες.Πρέπει να έχεις αφεντικό για αυτό το πράγμα?που κολάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή