19/4/13

Καμιά δίωξη στον αρνητή στράτευσης Μ. Εξίογλου

Σήμερα 18/4/2013 το πρωί συνελήφθη έξω από το σπίτι του και καθώς πήγαινε στην εργασία του, ο αρνητής στράτευσης Μ. Εξίογλου με την κατηγορία της ανυποταξίας. Σημειώνεται πως ο Μ. Εξίογλου είχε δικαστεί και καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα τον Δεκέμβρη του 2012 αλλά οι κατασταλτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί επιμένουν πως συντελείται εκ νέου αδίκημα κάθε φορά που παραλαμβάνεται το χαρτί κατάταξης. Είναι απαράδεκτο να δικάζονται και να καταδικάζονται άνθρωποι 2 και 3 φορές για το ίδιο αδίκημα, είναι ανεπίτρεπτο να διώκονται άνθρωποι για τις πεποιθήσεις τους και είναι τραγελαφικό να δικάζονται πολίτες από στρατιωτικά δικαστήρια.
Ο Μ. Εξίογλου είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη για την πολιτική και κοινωνική του δράση και η απόφασή του να αρνηθεί την κατάταξη στον ελληνικό στρατό είναι συνεπής επιλογή αποτέλεσμα της χρόνιας δέσμευσής του στο αντιμιλιταριστικό και αντιεθνικιστικό κίνημα.
Τα πρόσφατα συνεχή κρούσματα παρενοχλήσεων και διώξεων αντιρρησιών συνείδησης και αρνητών στράτευσης όπως του Νίκου Καρανίκα, του Μπάμπη Ακριβόπουλου και του Μενέλαου Εξίογλου είναι άμεσο αποτέλεσμα της ακροδεξιάς πορείας της τρικομματικής κυβέρνησης που επιτίθεται λυσσαλέα σε όλες τις εκφάνσεις του ριζοσπαστικού κινήματος. Στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής, βλέπουμε και τη φίμωση κινηματικών μέσων όπως το indymedia και ο 98 fm και γίνεται πλέον προφανές ότι αυτές οι διώξεις θα ενταθούν. Είναι χρέος ολόκληρου του κινήματος αντίστασης να θέσει ένα τέρμα σε αυτή την επίθεση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΕΛΑΟ ΕΞΙΟΓΛΟΥ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου