23/7/12

Πιο δυνατά, πιο ριζοσπαστικά, πιο αποφασισμένα


Aνακοίνωση της Κίνησης Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης για τον αγώνα στην Βιομηχανική Μεταλλευτική
20/7/2012

Η συμμετοχή του κόσμου στη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που έλαβε χώρα την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έδειξε ότι μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα διαμόρφωσης των όρων, για τη δημιουργία ενός εργατικού και κοινωνικού κινήματος το οποίο αδιαμεσολάβητα, ριζοσπαστικά και αποφασισμένα θα θέσει τις δικές του προτάσεις στο δημόσιο χώρο. Προτάσεις όπως η Εργατική Αυτοδιαχείριση που αποτελούν το πιο φωτεινό σημάδι ελπίδας για όλους τους καταπιεσμένους στην προσπάθειά τους να πάρουν την κλεμμένη τους ζωή, ξανά στα χέρια τους. 

Είναι αυτό το ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα εύλογο επιχείρημα της Εργατικής Αυτοδιεύθυνσης που κατάφερε να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο κόσμο την Τετάρτη, την πιο ζεστή μέρα του χρόνου, στα υπόγεια του Εργατικού Κέντρου. 

Είναι αυτή η ριζοσπαστική και ακηδεμόνευτη πρόταση ρήξης που υπερψήφισε το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕΤΑΛ. που μπορεί να επανασυσπειρώσει τον κατακερματισμένο εργατικό και κοινωνικό ιστό σε θέσεις μάχιμου ανταγωνισμού με το σημερινό ληστρικό και εκμεταλλευτικόγια τις ανάγκες μας παράδειγμα παραγωγής που  οδήγησε συνειδητά στο αποτέλεσμα της διάλυσης των όρων ζωής της εργατικής πλειοψηφίας. 

Δεν είναι δε για μας καθόλου τυχαίο ότι το Σωματείο και οι εργαζόμενοι φτάσανε σε αυτή την απόφαση αφού είχαν καταστήσει ανενεργή και τυπική τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου εδώ και δυόμιση χρόνια, και λειτουργούσαν αμεσοδημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις. Η μορφή συναπόφασης και δράσης δεν είναι ποτέ άσχετη με το τελικό περιεχόμενο, και είναι μέσα από μορφές εργατικής άμεσης δημοκρατίας που μπορούν οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουν ακηδεμόνευτα έξω από το πλαίσιο της ποδηγέτησης της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είτε του κρατικού είτε του κομματικού συνδικαλισμού. 

Μέσα από τις δράσεις της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης μπορούν να εκφραστούν ευρύτερα από το σύνολο των όποιων οργανωμένων πολιτικών πρωτοβουλιών εργατικά στρώματα. Με την υπεράσπιση του πλαισίου του Σωματείου, για την Εργατική Αυτοδιαχείριση, ουσιαστικά απευθύνουμε το πιο ζωντανό κάλεσμα στην εργατική τάξη. Μέσα από την ίδια διαδικασία θα κριθεί σε έναν βαθμό και πια τμήματα του μάχιμου εργατικού κινήματος είναι έτοιμα να συμμετέχουν στη σύγκρουση αυτού αλλά και των επικείμενων εργατικών αγώνων με το πρόσημο όχι της ξεθυμασμένης διαμεσολάβησης αλλά της αδιάλλακτης ριζοσπαστικότητας που κυοφορείται στις διαδικασίες συγκρότησης του πόλου για ένα Ανεξάρτητο Εργατικό Κίνημα, και των Αντιθεσμών του, στη κατεύθυνση της Εργατικής Αυτοδιαχείρισης ως παιδαγωγικής και πρώτο βήμα στη Γενικευμένη Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση. 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου