20/5/11

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και τη λέσχη του ΑΠΘ

Κοράκια…
κάτω τα χέρια από τη λέσχη και τους εργαζόμενους


Η λέσχη λειτουργεί ανελλιπώς στη Θεσσαλονίκη από το 1929, κανείς -ούτε οι Γερμανοί- δεν τόλμησαν να την κλείσουν, καθώς χάρη κυρίως στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων έχει κατορθώσει να σιτίζει περίπου 10.000 φοιτητές -και όχι μόνο- σε καθημερινή βάση. Ουσιαστικά η λειτουργία της δημόσιας λέσχης έχει διευρυμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι που θέλουν να τσακίσουν οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ και οι ακόλουθοί τους. Μέσα στο γενικότερο ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης οι τσιφλικάδες των διεθνών οικονομικών οργανισμών και τα μαντρόσκυλά τους βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στη λέσχη και να δημιουργήσουν «ατμόσφαιρα» για το κλείσιμό της, χτυπώντας τόσο τους εργαζόμενους της λέσχης όσο επίσης και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση και η «συμμαχία των προθύμων» (πρυτάνεις, κοσμήτορες κλπ) με τη διαρκή υποχρηματοδότηση αλλά και την προπαγάνδα υποσκάπτει τα θεμέλια του δημόσιου χαρακτήρα της λέσχης ενώ διαμορφώνει νέες ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας και εξυφαίνει σενάρια για το οριστικό κλείσιμο της δημόσιας λέσχης. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Στη λέσχη σήμερα εργάζονται 30 μόνιμοι υπάλληλοι και άλλοι 150 συμβασιούχοι (!). Το μοντέλο της ελαστικοποίησης της εργασίας και της εργολαβικής απασχόλησης σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή, λες και οι 150 εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του πανεπιστημίου. Με την υποχρηματοδότηση προσπαθούν σκόπιμα να ρίξουν την ποιότητα του φαγητού να κλείνουν κάποιες μέρες τη λέσχη και να δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους έτσι ώστε η «λύση» του ιδιωτικού catering με τα πλαστικά φαγητά και τους εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα να φαντάζει μια υπέροχη προοπτική. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ την προπαγάνδα κράτους κυβέρνησης, πρυτάνεων.

Ενωνόμαστε με τους εργαζόμενους της λέσχης σε ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ πολιτικούς κηδεμόνες, στηρίζουμε ΟΛΟΙ τον ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων και απαιτούμε:

· Να μην κλείσει ούτε λεπτό η ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΣΧΗ

· Όλοι οι εργαζόμενοι στη λέσχη να μονιμοποιηθούν

· Δημόσια & Δωρεάν σίτιση για ΟΛΟΥΣ

· Καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους

· Άμεση και επαρκής ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

· Να ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, και από ΠΑΝΤΟΥ 


Η δύναμη στα χέρια των εργατών, ανεξάρτητοι δυναμικοί αγώνες για όσα μας ανήκουν.
Με τα Εργατικά Σωματεία Βάσης και τους Ακηδεμόνευτους Αγώνες απαντάμε στην κρίση.

Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου