14/6/10

Εκδήλωση: Για ένα επαναστατικό εργατικό κίνημα

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην αναγκαία συζήτηση που διεξάγεται στα πλαίσια του εργατικού κινήματος διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα: «Κρίση και αναγκαιότητα ενός επαναστατικού εργατικού κινήματος» το Σαββάτο 22 Μάη 19.00 στο Πολυτεχνείο (αιθ. 301 πτέρυγα αρχιτεκτόνικής)

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τις εργατικές συλλογικότητες που αναζητούν δρόμους έκφρασης πέρα και ενάντια από τον γραφειοκρατικό ξεπουλημένο συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΜΕ. Δρόμους έκφρασης ενός πραγματικά νικηφόρου, μαχητικού και ταξικού εργατικού κινήματος.

Στόχος μας είναι να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες από το χώρο του αντι-θεσμικού συνδικαλισμού βάσης, από τη Θεσσαλονίκη αλλά και πανελλαδικά. Ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας μετωπικής συσπείρωσης με τη μορφή μιας Κίνησης Εργαζομένων.

Μιας Κίνησης Εργαζομένων που να μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά παρεμβαίνοντας στα εργατικά σωματεία και στους εργασιακούς χώρους, στο δρόμο του τρίτου πόλου του εργατικού κινήματος, με χαρακτηριστικά πέρα κι ενάντια από ότι θεωρείται εξουσία στο χώρο της εργασίας, αλλά και ευρύτερα.

Εργαζόμενοι-άνεργοι για ένα ακηδεμόνευτο ταξικό εργατικό κίνημα*

* Οι εργαζόμενοι-άνεργοι για ένα ακηδεμόνευτο-ταξικό εργατικό κίνημα είναι ένα μικρό σύνολο εργαζομένων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου