24/5/11

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Σύσκεψη-Στήριξη του Αγώνα των εργαζομένων στον Πετζετάκι

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Εργαζομένων του Κατειλημμένου εργοστασίου "Πετζετάκις"

Η Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους τα Εργατικά Σωματεία, τις Εργατικές και Πολιτικές Συλλογικότητες κ Ομάδες να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι 90 εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους στο εργοστάσιο Πετζετάκις. Οι εργαζόμενοι όντας απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες έχουν καταλάβει το εργοστάσιο ένω τον περασμένο χρόνο ξεκίνησαν και απεργία πείνας.

Συμμετοχή όλων στη σύσκεψη που καλεί το Σωματείο των Εργαζομένων την ΠΕΜΠΤΗ 18.00 στο ΕΚΘ, ώστε να δημιουργηθεί ένα ακηδεμόνευτο εργατικό και κοινωνικό κίνημα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους αλλά και σε όλους τους απολυμένους εργατες, ενάντια στο κλείσιμο των παραγωγικών δομών και την Ανεργία. Στόχος πρέπει να είναι η εξώστρεφη δράση με ταξικά χαρακτηριστικά και ο όσο το δυνατόν βαθύτερος συντονισμός της σε κοινό βάδισμα με το Σωματείο και τους εργαζόμενους.


Γιατί οι Αγώνες που δίνονται από Εργάτες για Εργάτες πρέπει ΠΑΝΤΑ να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.

Αφίσα του Σωματείου Εργαζομένων στον Πετζετάκι


22/5/11

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Πετζετάκις


ΨΗΦΙΣΜΑ

Εδώ και 10 μήνες, πραγματοποιείται ένας από τους πιο σημαντικούς εργατικούς αγώνες. Στη κατάληψη του εργοστασίου της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος και στον αγώνα που δίνουν με το σωματείο τους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πλαστικών και σωλήνων. Η βιομηχανία Πετζετάκις δραστηριοποιηται στον κλάδο εδω και δεκαετίες με μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Στη διάθεση του ομίλου του Πετζετάκι βρίσκονται μονάδες σε Ν.Αφρικη, Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, όμως οι 90 εργαζόμενοι, που απασχολεί στη νέα βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, παραμένουν απλήρωτοι απο τον Αύγουστο του 2010

Την ίδια περίοδο άφαντος είναι ο κύριος επενδυτής του ομίλου. Οι απεσταλμένοι της διοίκησης που ήρθαν σε επαφή με τους εργαζομένους, δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποια χώρα βρίσκεται, αλλά διαβεβαιώνουν πως η όποια πιθανή λύση θα οφείλεται στη... μεγαλοψυχία του! Στο μόνο που επιμένει η διοίκηση εδώ και αρκετούς μήνες, είναι ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα καταβληθεί η πρώτη δόση, στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας. Το «εντός των ημερών» όμως ακούγεται εδώ και μήνες, χωρίς να επέμβει καμιά αρμόδια εποπτική αρχή. Συγκεκριμένα, η μόνη αρχή που έχει εμπλακεί είναι η αστυνομία που ζήτησε τα ρέστα όταν άρχισε η κατάληψη απο τους εργάτες. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στις επιχειρήσεις του Πετζετάκι, οι εργάτες με τις κινητοποιήσεις τους δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα θυσιαστούν στο βωμό των συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία. Ήδη έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Πάμε όλοι μαζί με τους εργάτες της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. στον αγώνα τους να σπάσουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία!

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ στοχοποιούν και χτυπούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, ένας ακόμη εργοδότης αποφασίζει να αφήσει απλήρωτους και στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Κανενας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα μοιραστούμε την ήττα





Το ψήφισμα μπορεί να αναπαραχθεί αυτούσιο ή με αλλαγές με σκοπό να περάσει από Σωματεία και Συλλόγους.

















Κάλεσμα σε Ανοιχτή Σύσκεψη από το Σωματείο Εργαζομένων στον Πετζετάκι


ΚΑΛΕΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο "Πετζετάκις" δίνουμε μαζί με το Σωματείο μας έναν αδιάκοπο αγώνα περίπου για 10 μήνες καθώς μετά την εξαφάνιση του αφεντικού και την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου. Παραμένουμε απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010 ενώ καμία λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Πρόσφατα μάλιστα ενημερωθήκαμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο Πετζετάκις θα έχει το δικαίωμα με διάφορα νομικά τερτίπια να κηρύξει πτώχευση και να μας πετάξει στο δρόμο μετά από τόσα χρόνια σκληρής εργασίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Γνωρίζοντας σαν εργαζόμενοι ότι μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει απάντηση στο πρόβλημά μας, καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης να σταθεί αλληλέγγυος στο κατειλημμένο εργοστάσιο "Πετζετάκις" και στον αγώνα μας. Για τον καλύτερο συντονισμό των επόμενων δράσεων που θα αναλάβει το σωματείο αλλά και την κοινοποίηση τους σε όλο τον κόσμο της πόλης της Θεσσαλονίκης, καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές, σχήματα, εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες και όποιον αισθάνεται αλληλέγγυος σε αυτόν τον αγώνα σε σύσκεψη την Πέμπτη 26 Μαΐου 18.00 στο Ε.Κ.Θ.

Γιατί οι αγώνες που γίνονται από εργάτες για εργάτες πρέπει πάντα να κερδίζονται.




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

21/5/11

Mικροφωνική Ενημέρωσης & Αλληλεγγύης στο κατειλημμένο εργοστάσιο Πετζετάκις

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων έμπρακτα, ενημερώνουμε στεκόμαστε αλληλέγγυοι.

Μικροφωνική Ενημέρωσης & Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του κατειλημμένου εδώ και 10 μήνες εργοστασίου του "Πετζετάκι".

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5 13.00 ΚΑΜΑΡΑ

20/5/11

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και τη λέσχη του ΑΠΘ

Κοράκια…
κάτω τα χέρια από τη λέσχη και τους εργαζόμενους


Η λέσχη λειτουργεί ανελλιπώς στη Θεσσαλονίκη από το 1929, κανείς -ούτε οι Γερμανοί- δεν τόλμησαν να την κλείσουν, καθώς χάρη κυρίως στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων έχει κατορθώσει να σιτίζει περίπου 10.000 φοιτητές -και όχι μόνο- σε καθημερινή βάση. Ουσιαστικά η λειτουργία της δημόσιας λέσχης έχει διευρυμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι που θέλουν να τσακίσουν οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ και οι ακόλουθοί τους. Μέσα στο γενικότερο ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης οι τσιφλικάδες των διεθνών οικονομικών οργανισμών και τα μαντρόσκυλά τους βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στη λέσχη και να δημιουργήσουν «ατμόσφαιρα» για το κλείσιμό της, χτυπώντας τόσο τους εργαζόμενους της λέσχης όσο επίσης και τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση και η «συμμαχία των προθύμων» (πρυτάνεις, κοσμήτορες κλπ) με τη διαρκή υποχρηματοδότηση αλλά και την προπαγάνδα υποσκάπτει τα θεμέλια του δημόσιου χαρακτήρα της λέσχης ενώ διαμορφώνει νέες ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας και εξυφαίνει σενάρια για το οριστικό κλείσιμο της δημόσιας λέσχης. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Στη λέσχη σήμερα εργάζονται 30 μόνιμοι υπάλληλοι και άλλοι 150 συμβασιούχοι (!). Το μοντέλο της ελαστικοποίησης της εργασίας και της εργολαβικής απασχόλησης σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή, λες και οι 150 εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του πανεπιστημίου. Με την υποχρηματοδότηση προσπαθούν σκόπιμα να ρίξουν την ποιότητα του φαγητού να κλείνουν κάποιες μέρες τη λέσχη και να δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους έτσι ώστε η «λύση» του ιδιωτικού catering με τα πλαστικά φαγητά και τους εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα να φαντάζει μια υπέροχη προοπτική. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ την προπαγάνδα κράτους κυβέρνησης, πρυτάνεων.

Ενωνόμαστε με τους εργαζόμενους της λέσχης σε ένα ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ πολιτικούς κηδεμόνες, στηρίζουμε ΟΛΟΙ τον ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων και απαιτούμε:

· Να μην κλείσει ούτε λεπτό η ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΣΧΗ

· Όλοι οι εργαζόμενοι στη λέσχη να μονιμοποιηθούν

· Δημόσια & Δωρεάν σίτιση για ΟΛΟΥΣ

· Καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους

· Άμεση και επαρκής ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

· Να ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, και από ΠΑΝΤΟΥ 


Η δύναμη στα χέρια των εργατών, ανεξάρτητοι δυναμικοί αγώνες για όσα μας ανήκουν.
Με τα Εργατικά Σωματεία Βάσης και τους Ακηδεμόνευτους Αγώνες απαντάμε στην κρίση.

Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης

18/5/11

10 μήνες κατειλημμένο Εργοστάσιο Πετζετάκις

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Εδώ και 10 μήνες, πραγματοποιείται ένας από τους πιο σημαντικούς εργατικούς αγώνες. Στη κατάληψη του εργοστασίου της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος και στον αγώνα που δίνουν με το σωματείο τους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πλαστικών και σωλήνων. Η βιομηχανία Πετζετάκις δραστηριοποιηται στον κλάδο εδω και δεκαετίες με μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Στη διάθεση του ομίλου του Πετζετάκη βρίσκονται μονάδες σε Ν.Αφρικη, Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, όμως οι 90 εργαζόμενοι, που απασχολεί στη νέα βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, παραμένουν απλήρωτοι απο τον Αύγουστο του 2010, ενώ στηρίζονται μονάχα σ' ένα πενιχρό βοήθημα του ΟΑΕΔ το οποίο μάλιστα τους παρέχεται "δανεικό".  

Οι εργαζομενοι, βρίσκονται στην αυλή του εργοστασίου με σκηνές και υπνόσακους από τις 24 Μαρτίου! 

ΕΔΩ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΕΚΕΙ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ; 

Την ίδια περίοδο άφαντος είναι ο κύριος επενδυτής του ομίλου. Οι απεσταλμένοι της διοίκησης που ήρθαν σε επαφή με τους εργαζομένους, δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποια χώρα βρίσκεται, αλλά διαβεβαιώνουν πως η όποια πιθανή λύση θα οφείλεται στη... μεγαλοψυχία του! Στο μόνο που επιμένει η διοίκηση εδώ και αρκετούς μήνες, είναι ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα καταβληθεί η πρώτη δόση, στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας. Το «εντός των ημερών» όμως ακούγεται εδώ και μήνες, χωρίς να επέμβει καμιά αρμόδια εποπτική αρχή. Συγκεκριμένα, η μόνη αρχή που έχει εμπλακεί είναι η αστυνομία που ζήτησε τα ρέστα όταν άρχισε η κατάληψη απο τους εργάτες. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στις επιχειρήσεις του Πετζετάκι, οι εργάτες με τις κινητοποιήσεις τους δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα θυσιαστούν στο βωμό των συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία. Ήδη έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Πάμε όλοι μαζί με τους εργάτες της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. στον αγώνα τους να σπάσουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία!

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ... 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το εργοστάσιο όχι μόνο βρίσκεται σε θέση να λειτουργήσει άμεσα, αλλά υπάρχουν ακόμη και παραγγελίες που περιμένουν! Οι εργαζόμενοι, μόνοι τους, είναι ικανοί να διασφαλίσουν τη λειτουργία του. Με την αλληλεγγύη ενός μαζικού, ταξικού κινήματος, μπορούν να το καταφέρουν. Με αποφασιστικούς αγώνες να σταθούμε δίπλα τους για να πάρουν αυτά που τους ανήκουν! Όλοι όσοι ζούμε από τη δουλειά μας, δεν θα υποταχθούμε σε όλους όσους ξεπουλούν τη ζωή μας. Στο κράτος και στην εργοδοσία δεν χρωστάμε τίποτε. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, για να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη, όλα όσα μας αξίζουν.

 ...ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης

6/5/11

SABOTAGE - Εργατικό δελτίο αντιπληροφόρησης & δράσης, τεύχος 1

Sabotage 1